ZAŠTITNE MASKE ZA LICE SA ŠTAMPOM

Za početak PANCIR maske su kategorizovane kao ZAŠTITNE MASKE i imaju sve sertifikate da su štampane bojama bezbednim za ljudsku upotrebu. Mi smo jedini u Srbiji uradili sve ateste, testiranja da bi znali da li naša maska zaista štiti jer je to primarna svrha ako je već nosimo. Zaštitne maske sa štampom, mogu biti opasne za upotrebu i zbog boja, zbog čega treba biti jako oprezan. Pancir maska je deklarisana kao FFP1 i može se koristiti kao zaštitno sredstvo. 

Nismo hteli dugo da radimo dečije maske, ali često su nas pitali za njih. Znali smo dobru stranu maske da se može prokuvati u posudi na šporetu i da to sigurno eliminše bekterije i viruse, da materijal ne upija i zadržava vlagu gde se isti razvijaju. Zbog toga smo izričito bili protiv pamuka, ( savetovali smo se sa stručnijim od nas ) jer da je zaista dobar za maske,  davno bi ekološki bilo opravdano da pamučne maske budu npr. deo zaštitne opreme medicinskog osoblja i prale bi se sa uniformama. Što reče jedan profesor “pa ne ide se sa pamučnim gaćama u more”

Znali smo da če decu privući šareni motivi, da će roditeljima  biti lakše da ih nekako ubede da ih nose,  da će i deca lakše prihvatiti maske kroz koje lakše dišu. Ipak nam nije bilo svejedno, da ih pustimo u prodaju. Raspitivali smo se gde možemo da izvršimo analizu , da znamo, koliko bi deca zaista bila zaštićena, ako nose naše maske. Najzad su nas uputili na “Institut za opštu i fizičku hemiju” koja je na naš zahtev uradila analizu. Dole imate sve navedeno i ko vlada materijom biće mu jasne sve te tabele i testiranja, ali ukratko. ..

FFP1 je isti standard koji imaju hirurške maske ( minimum 80% zaštite ). Smatra se da je to zadovoljavajući stepen zaštite za svakodnevnu upotrebu (osim u bolničkim uslovima , karantinu ). To je nama bila dovoljna potvrda, da su deca sigurna sa našim maskama i da ih možemo pustiti u prodaju. ( svi koji su naručili dečije maske biće im poslate 31.08 )

U P O Z O R E N J E

Prodavci mogu sve i svašta da uveravaju kupce, ali PAPIR je jedino relevantan. Osim kategorizacije ( za koju nismo ni znali da možemo da je dobijemo ), utvrđeno je da su boje bezbedne. Većina jeftinih boja sadrži olovo i dobili smo na desetine upita od raznih firmi za izradu maski koje će deliti na raznim promocijama uz neki kupljen proizvod. Nismo bili konkurentni, jer razliku u ceni prave baš boje koje se koriste. Po Zakonu oni ne smeju, kao ni drugi proizvođaći da ih nazivaju “zaštitnim maskama” ako to one to zaista nisu, već su samo lepe, šarena, pamučne itd. tako da je preporuka da ako su bez deklaracija i sertifikata, da ako ih i dobijete ne koristite. 

MASKE POSTAJU DEO AKSESOARA

Maske su mnogima opterećenje da ih nose. Tačno. Dobra stvar je što je nošenje maski doživelo kulturološku evoluciju i sada se više niko ne zgražava kada vidi nekog da je u javnosti nosi. Nećemo da igramo na kartu zastrašivanja da bi kupili ovaj proizvod, niti da vas mračimo. Bez obzira na virus, maske su ipak deo naše budućnosti. Neophodne su zbog visokog zagađenja, u sezoni običnog gripa, u periodima sa visokom koncentracijom alergena, za putovanja. Mnogo je veći komfor da je imate pri ruci par dana kada je previše zagađen vazduh, da se sačuvate od gripa, da ne kijate po ceo dan. Maska postaje deo aksesoara jer svaka alergija, grip, udisanje teških metala ostavlja tragove na plućima, zbog čega je pametnije je imati, nego nemati.
Pročitaj više

NEŠTO ŠTO MNOGI NE ZNAJU O MASKAMA Kada kupite bilo koju masku koja važi za zaštitnu, nigde nemate oznaku da je proizvedena u sterilnim uslovima. Dobijate je u kesici bez ikakve deklaracije. Vi te maske pre upotrebe na možete da operete, sterilišite i direktno ih stavljate na lice. One najčešće doalze u rinfuzu, pakuju se kod nas i prođu kroz dosta ruku dok ne dođu do vašeg lica. Parodija je što vam daju uputstva kako pravilno da stavite masku , a da je ne dodinete. 

ČUVAŠ SE I DOBRO IZGLEDAŠ

  • LEPO TI STOJE UŠI
  • NIŠTA TE NE SEČE
  • 95% JE NIVO ZAŠTITE
  • MOŽEŠ DA DIŠEŠ
  • TVOJA MASKA, TVOJ FAZON

KROZ PANCIR MASKE SE DIŠE!

Da, zbog tog komfora naše maske spadaju u najomiljenije! Bitno je da se zaštitimo od kapljičnog prenošenja kako navode stručnjaci, ali ne i da se ometa protok vazduha! Do sada nije dokazano da se virus prenosi vazduhom, ali uvek imate opciju da nosite bilo koju masku ispod, jer PANCIR maska propušta dovoljno vazduha! 

Mnogo lakše, ekonomičnije, produktivnije nam je bilo da napravimo maske od pamuka. To nismo uradili, a evo i zašto. Pamuk jeste prirodan materijal, ali zbog gustog tkanja ne propušta dovoljno vazduha. U najblažim oblicima često izaziva osip uglavnom na bradi, jer vlaga koja se nakuplja podložna je virusima i bakterijama. Drugi razlog je održavanje ( pročitajte ispod ). PANCIR MASKA je napravljena od PROFESSIONAL DRY materijala, koji se koristi za delove sportske opreme, a koji zahteva visoku prozračnost. 

ODRŽAVANJE PANCIR MASKE JE TEK POSEBNA PRIČA

PANCIR MASKA je jedina maska na tržištu koja može da izdrži sterilizaciju pre upotrebe!, Kojegod maske imali NE PERITE IH U VEŠ MAŠINAMA!  Zašto? Zato što se u veš mašinama skupljaju fekalne bakterije i ima ih u skoro svakoj mašini. Jedina dokazana temperatura koja ubija sve bakterije i viruse je 100 stepeni, sve temperature ispod se ne smatraju sterilisanjem. To je temperatura ključale vode, zbog čega smo izabrali PROFESSIONAL DRY materijal  koji može da izdrži sterilisanje. 

Testirali smo PANCIR MASKE sa 50 iskuvavanja, boja ne bledi, ne spada, ne menjaju se performanse, za razliku od pamučnih i sličnih maski. Dovoljno je staviti PANCIR MASKU u posudu sa vodom, sačekati da proključa i ostaviti minut, dva. Pranje antibakterijskim sapunom nije i antivirusni tretman. PANCIR MASKE se po pranju suše okvirno za pola sata što uz izdržljivost ima ekonomsku opravdanost na duže staze. Praktično održavanje, dobre performanse, lako disanje kroz maske su osnovni razlog što su PANCIR MASKE prvi izbor mnogih kompanija, ugostiteljskih objekata i svih drugih organizacija gde je neophodno nositi maske.  

 

 

Klikom na sliku možete da vidite ceo motiv. Ovo je samo prikaz, verne fotografije možete pogledati na FB profilu i Instagramu ( link na dnu stranice )

HYPE MOTIVI

NOVI MOTIVI – mini tematske serije – zapratite nas na FB stranici i dajte nam predloge

Počinjemo sa kucama i macama 🙂

BAŠ DA TE NE BOLI UVO ( UŠOBRAN )

„Hej, ovo je spas!  Ovo uvek kažu ljudi, profesionalci, kojima posao nalaže nošenje zaštitnih maski više sati. Primetili smo da se većina njih žali da ih lastiši, gumice dosta žuljaju, prave ranice, a dodatno još menjaju anatomski položaj ušiju. Ne, nisu svi konobari klempavi, tako im stoje uši zbog maske.

Razumeli smo koliko je ova sitnica zapravo za neke veliki problem. Zbog toga  smo dizajnirali ovaj gumeni ektenzer za maske, elastičan, udoban za nošenje. Pogodan je za one koji stalno nose masku, ili povremeno, pomaže bolje prijanje maske. Univerzalne je veličine, podešava se, može se nositi na dva načina, na potiljku ili vratu. Proizvod je patentiran i zaštićen na teritoriji Srbije.

Može se uraditi i sa vašim 3D logotipom, u bilo kojoj boji, a konkretan upit možete nam poslati na mejl.

ŽIVOT JE PARODIJA

Mnogima će ostati brašna, zejtina, toalet papira do kraja godine i opet neće možda imati ono što im suštinski treba.

Dizajnirali smo PANCIR SET koji može biti dopuna kućne apoteke, simpatičan poklon, set za putovanje..Može da stoji u rezervi, može da podseti na vreme kada se nije radilo, kada je bilo zabranjeno kretanje, kada se aplaudiralo svima onima koji su nas čuvali. Nekom delu uma, uvek prošlost nedostaje, ma kakva bila. Već se ispredaju legende šta je ko radio, kako se dovijao, preživljavao, pa eto jedan gedžet da na to podseti.

Moramo svakako biti ozbiljni kada treba da se sačuvamo, ali je zdravo, da delom gledamo na život kao na parodiju i da se tome glasno smejemo. Gelovi za dezinfekciju su prešli već u naviku, maske su postale aksesoar koje će biti sve češće u upotrebi zbog lošeg vazduha, sezonskih alergija, običnog gripa, pa i virusa ako nas opet iznenadi. PANCIR SET neće biti višak bilo ga kupili za sebe ili nekom namenili kao poklon.

O nama

Bavimo se skoro 30 godina kreiranjem,
štampom, realizacijom kreativnih projekata.
Ovo je prvi naš brend (“Pancir”), nastao u doba pandemije, koja je dodatno podstakla našu kreativnost i stimulisala nas da damo svoj maksimum u borbi protiv virusa. Naša misija je uspela u humanitarnom smislu. Donirali smo lično i uz pomoć naših klijenata 15 000 vizira lekarima i medicinskom osoblju.  

“Pancir” je kompilacija sertifikovanih, proverenih proizvoda i kretivnih rešenja što mapira prepoznatljivost brenda po kvalitetu i dizajnu.

NAŠI PROIZVODI I USLUGE


KONTAKT

Mail: prodaja@pancir.rs
Mob: +381 64 829 49 24
Beograd, Srbija

nove kolekcije i proizvodi