MASKE ZA DECU ( uzrast 5 - 8 godina )

Mi se ne bavimo temom da li treba deca da nose maske ili ne, već maskama, da ako budu neophodne budu najudobnije i prihvatljive DECI. Upravo zbog dece smo uradili sve moguće ateste i dobili kategorizaciju maske – ZAŠTITNA MASKA FFP1 i potvrdu da se mogu koristiti kao zaštitno sredstvo. Bez tog sertifikata je na roditeljima odgovornost kada maske kupuju svojoj deci. MNOGI NAZIVAJU SVOJE MASKE ZAŠTITNIM ALI NEMAJU SERTIFIKAT I PO ZAKONU NEMAJU PRAVO DA IH TAKO NAZIVAJU BEZ KATEGORIZACIJE. To je već posao tržišne inspekcije, koja aktivno radi na tome, a vi svakako tražite punu informaciju pre kupovine.

Deca imaju svoj svet gde im je teško da prihvate i razumeju promene okolnosti, „mere“ koje propisuju odrasli. Ona po prirodi imaju otpor prema svemu što ih sputava. Jedini način da ih od toga rasteretimo je da im ponudimo nešto što će više shvatiti kao igru ili zabavu.

ZAŠTO SE DEČIJE PANCIR MASKE SVIĐAJU DECI?

Prvi razlog je što mogu da lako dišu kroz njih. Drugi razlog je što im nisu prevelike, jer ih pravimo u dimenzijama za uzrast od 5 do 10 godina. Naročito smo se potrudili oko motiva koje su prikladni za taj uzrast. Za motive smo konsultovali dečijeg psihologa, nastavnicu likovnog i na kraju pustili decu da odaberu. Smatrali smo da je to jako važno jer ako budu obaveza nošenja za decu, da roditeljima bude lakše da ih ubede i pretvore obavezu u igru, zabavu.

ZAŠTO SE PANCIR MASKE ZA DECU SVIĐAJU RODITELJIMA?

Prvo zato što imaju zvanično mišljenje i sertifikat koji garantuje bezbednu upotrebu koje gotovo ni jedna maska nema. Sama promena pristupa roditelja menja i čvrsta negiranja kod dece. Pokušajte od onoga „moraš da nosiš“ do „dođi da izabereš“ Deca ne prave problem ako nose dečiju masku sa motivima koja ona izaberu i kada mogu da dišu. Jednostavno!
Pročitaj više

Drugi razlog je što je krajnje lako održavanje i jedino bezbedno. Dovoljno je staviti u posudu sa vodom, bez ikakvih praškova, sapuna i pustiti da voda proključa, ostaviti minut, dva. Voda ključa na 100 stepeni, što je jedina sigurna temperatura koja ubija sve bakterije i viruse. Potrebno je 5 minuta za održavanje i oko pola sata da se osuši. Maska za decu se neće deformisati, neće spasti eko boje ili poblediti. Mogu se prati i u mašini ali većina veš mašina sadrži fekalne bakterije i ne postiže temperaturu koja ubija bakterije i viruse. Druga strana je što deterdženti mogu izazvati alergije i iritaciju kože lica i disajnih puteva. SASTAV: Pancir maske za decu su napravljene od proffessional dry materijala koji se koristi za sportsku opremu koja propušta vazduh. Znači sličan materijal koji se koristi za sportske aktivnosti, gde je pojačano znojenje. Logika kojom smo išli je kada smo pravili maske, da to bude materijal koji se brzo oslobađa vlažnosti ( jer vlažna sredina nakuplja bakterije i viruse), a to su upravo materijali koje koriste sportisti. Dovoljno je da zamislite kako izgleda dres, a kako pamučna majica posle sportskih aktivnosti i to je ta razlika.

NOVA SERIJA

ZAŠTO PAMUČNE MASKE NISU DOBRE?

Svaki roditelj želi svom detetu najbolje i najčešće je nedoumica materijal od kojeg su napravljene maske. Po inerciji misle da je to pamuk, jer je to prirodni materijal, ali to nije tako. Mi smo ih takođe mogli praviti maske od pamuka, jer tako je najlakše, svaka baka zna da ih sašije u dobroj nameri za svoje unuke, ali nismo hteli i ovo je razlog ;

Ok, skoro svako dete već ima pamučnu masku i možete videti kako deca reaguju. Zbog gustine tkanja deci je teško da dišu kroz pamučne maske. Od trčanja, igranja, priče za par minuta se skupi vlaga u njima koja je podložna bakterijama uopšte. Neretko im se pojavljuje osip na bradi, licu jer im je jako osetljiva koža u tom uzrastu. Apsurd je što je kvalitetniji pamuk, on brže upija kapi pljuvačke koja se širi kroz vlakna i očas posla maska je vlažna. Deci ne prija mokra maska, još teže dišu kroz njih kada maska ovlaži, skidaju ih, spuštaju na sto, stavljaju oko ruke i tek onda se dolazi u situaciju da maske postaju opasne i podložne zarazi jer vlaga upija sve sa površine. Još gore je kada su pamučne i imaju više slojeva, jer nije sporno da postoji dobra namera da deca budu sačuvana, ali pamuk jednostavno nije rešenje bez obzira što je prirodan materijal. Deca kroz pamučne maske ne mogu neometano da dišu i ne žele da ih nose, što je manji problem za roditelje u odnosu na navedene činjenice.

UPOZORENJE

Nešto što treba još da znate. Maska ako ima bilo kakav miris, moguće je da sadrži OTROVNE BOJE ili sadržaj i nemojte da vas ubeđuju da pranje rešava stvar. Da, miris će nestati ali otrov neće i kao takve ne mogu da dobiju sertifikat. Ako ne znate koju masku da odaberete birajte samo one bez mirisa. Dosta nam se firmi javilo sa upitima za maske koje bi delili na promocijama. Samo nekolicini odgovornih kompanija bilo je važno da maska ima sertifikat koji stoji uz maske koje poklanjaju. Naša tehnologija i materijal od kojeg pravimo maske za decu, nisu po ceni kurentni za velike količine, ali jesu one maske koje imaju miris na mestu štampe. Ukoliko osetite miris, nemojte koristiti takve maske, jer najčešće sadrže olovo. „Poklon“ ne treba da ugrozi vaše zdravlje.

O nama

Bavimo se skoro 30 godina kreiranjem,
štampom, realizacijom kreativnih projekata.
Ovo je prvi naš brend (“Pancir”), nastao u doba pandemije, koja je dodatno podstakla našu kreativnost i stimulisala nas da damo svoj maksimum u borbi protiv virusa. Naša misija je uspela u humanitarnom smislu. Donirali smo lično i uz pomoć naših klijenata 15 000 vizira lekarima i medicinskom osoblju.  

“Pancir” je kompilacija sertifikovanih, proverenih proizvoda i kretivnih rešenja što mapira prepoznatljivost brenda po kvalitetu i dizajnu.

OSTALI NAŠI PROIZVODI I USLUGE


KONTAKT

Mail: prodaja@pancir.rs
Mob: +381 64 829 49 24
Beograd, Srbija

vidi nove kolekcije i proizvode